středa 11. července 2012

Dokonalé líčení očí - krok po kroku


Pokud byste si měli vybrat pouze jednu jedinou část obličeje na zvýraznění líčením, která by to byla? Mnohé jste jistě bez váhání vybrali oči, kterým kosmetika rozhodně sluší. Stanou se většími, výraznějšími a také krásnějšími, možná vhodnými i na svádění.
Aby však výsledný efekt stál opravdu za to, řekněme si, co vše je součástí líčení očí. Máme zde několik šikovných rad, jak postupovat.
1. Postarejte se o okolí očí
I když chceme mluvit o očích, musíme začít v jejich okolí. Pokožka kolem očí je totiž jejich součástí a pokud chcete mít svůdný pohled, třeba se proti vráskám starat io ni. Je dobře známo, že je mnohem tenčí než zbytek obličeje, proto se i rychleji vysuší a tvoří se na ní vrásky. Nezapomínejte proto na oční krém,, důkladné odličování a zbavování pokožky nečistot. Každý jeden krok navíc si pleť v dobrém zapamatuje a vás pohled bude o to krásnější.

2. Naneste stíny
Než vezmete do ruky stíny, sáhněte po podkladových produktech, které pod ně patří. Často postačí téměř bezbarvý pudr, který oční víčko zbaví zbytečného mazu a stíny vám budou lépe držet.
Samotná aplikace stínů je už na každé z nás. Pokud postupujete jen po základní čáře, stačí vám aplikátorem obarvit celou pohyblivou část víčka, ty náročnější se s stínováním vyhrají. Hodně udělá tmavší véčko kolem vnějšího koutku oka, proti vráskam také perleťový vnitřní okraj. Stíny můžete samozřejmě kombinovat a zkoušet, které k sobě ladí a které zas ne.
Při výběru barvy se můžete nechat inspirovat naším článkem Jaké oči, takové líčení. Často totiž právě barva očí rozhodne, jaké stíny zvolíte.
3. Dolaďte líčení linkami
Po nanesení stínů přichází na řadu linka, kterou mít můžete, ale také nemusíte. V zásadě však platí, že líčení dotáhne do konce, protože oko krásné ohraničí. Navíc i opticky zahustí řasy, což může být jen bonusem navíc. Pokud s linkami proti vráskám velmi zacházet nevíte, ze začátku to zkuste s tužkami, později můžete přejít i na tekuté linky. Vydrží déle, jsou sytější, ale nezapomínejte, že by měly být nanášeny pouze na horní víčko.
TIP: Pro lepší zvládnutí nanášení linky vám připomínáme článek Zásady perfektní nalíčení linky.

4. S řasenkou důkladně, ale opatrně
Finální tečkou při líčení očí je řasenka. Dbejte na její kvalitu, jinak k ní vyfasujete také nežádoucí slepování řas, hrudkování nebo opadávání. Řasenka by měla už po pár tazích zanechat sytou barvu na víčkách a dodat jim délku i objem. Postupovat můžete celkem jednoduše - zdola nahoru, ale také o něco více profi. Prý je lepší, když spirálou nejdříve procházíte zprava doleva a až potom uděláte několik klasických tahů zdola nahoru. Na závěr byste měli použít hřebínek a výsledek je dokonalý.
5. Obočí žádá úpravu
K očím patří i obočí, proto se nespokojte jen s stíny či řasenkou. Do ruky vezměte tužku a malý hřebínek, které jsou základními pomůckami při jeho úpravě. Pokud vidíte, že barva vašeho obočí potřebuje trošku dopomoci, tužkou jemně obtahujte jednotlivé chloupky ve směru růstu a nedělejte jeden rovný a tmavý obrys. Postupnými kroky vytvoříte přirozenější efekt, samozřejmě, pokud máte správně zvolenou barvu. Na závěr obočí pročešte kartáčem, mrkněte na sebe do zrcadla a můžete vyrazit!

Žádné komentáře:

Okomentovat