neděle 25. března 2012

Sexy líčení podle sedmdesátých let

Šťavnaté rty plné lesku, zdravé líčka, perfektní pleť - v sedmdesátých letech byste jinak ani nezabodovali. Dnes se trend sexy líčení na způsob sedmdesátých let vrací zpět a získává si své věrné fanoušky!
Plážová královnaHebká, sluncem rozzářená pleť a zdravé opálení byly pro Californským sedmdesátá léta vrásky zcela typické. Dodnes se tato kombinace spojuje se sexy plážovými bohyněmi, a tak by bylo na škodu nepoučí se z historie a nenechat se tímto stylem inspirovat. Použijte proto jako podklad pro pleť lehký samoopalovací krém, jakých je na trhu nepočítaně - čím lehčí, tím lépe.
Abyste se vyhnuli nepřirozenému oranžovému looku, smíchejte samoopalovací krém s trochou pleťového krému. Už po několika hodinách spatříte první náznaky snědé pleti, a proto je ideální nanést krém večer před spaním. Opálení by mělo vypadat přirozeně a zdravě, ne uměle a těžkopádné.
Se šminkami šetřeteNespornou výhodou mejkapu na způsob sedmdesátých let je, že oproti rokem osmdesátým a devadesátým nebudete potřebovat na den celý arzenál šminek, ale jen několik nezbytností. Vazelínu z oční krém lékárny, kvalitní (a zejména nelepivý) lesk na rty, bronzer se zlatými třpytkami, prodlužující řasenku, tyrkysovou nebo světle modrou kajalovou tužku a korálový rtěnku. Na večerní party nebo diskotéku se však každá žena milující líčení mohla více odvázat, než během dne, a tak přišlo na řadu líčení v modrých odstínech. V sedmdesátých letech byly také velmi populární perleťové oční stíny a laky na nehty.
Přes den decentní, večer divouV sedmdesátých letech se dávala do popředí svěžest a zdravý nádech pleti, který se nemaskoval žádnými těžkými pudry tak, jako například o desetiletí později. Rozzařte pleť proto pouze lehkým gelovým makeupem, vyrážky, kruhy po očima a póry šikovně přetřete korektorem. Pokud máte velmi mastnou pleť, jemně si poprašte problematickou T-zónu transparentním pudrem.
Na hřbetu ruky smíchejte trochu vazelíny s trochou rtěnky tak, aby vznikla pasta vhodná proti vráskám na zvýraznění lícních kostí. Naneste si ji na a těsně pod lícní kosti. Líčka by se vám měly nyní jemně lesknout.
Na oči naneste jemný světlý perleťový stín a vnitřní stranu víčka orámujte bílou nebo světle tužkou. Je to drobný trik typický pro sedmdesátá léta, který měl za úkol oči opticky zvětšit. Řasy můžete vytočit kleštičkami a prodloužit jejich jednou vrstvou řasenky. Na černou oční linku však zapomeňte, působí příliš tvrdě.
Rty by měly být plné, hebké, šťavnaté a lesklé, takže leskem na rty nemusíte vůbec šetřit. Pokud jste zvyklá na rtěnku, použijte jemný korálový odstín jako základ, na který nanesete vrstvu lesku.
Videotip: Chystáte se na retropárty nebo diskotéku? Přiložené video je důkazem, že triky sexy mejkapu sedmdesátých let ovládají i mimo profesionálních salonů, proč se tedy neinspirovat a nezkusit si pohrát s líčením také?

Žádné komentáře:

Okomentovat