neděle 25. března 2012

Osudové rty: přejděte po nich rtěnkou správně!

Samo líčení je velké umění a dají se jím dělat opravdu kouzla. Přejít rtěnkou jen sem a tam zdaleka nestačí. To si mohou dovolit opravdu jen ženy s pery bez chybičky. Při líčení rtů byste měli mít na paměti skutečnost, na kterou upozorňují profesionální vizážisté, a totiž, že jen zcela výjimečně se najde člověk, který by se mohl pochlubit souměrnými rty. Líčení proto vede především k tomu, aby se obě strany rtů vyrovnaly.
Pokud jste zvyklí používat při líčení rtů konturovací tužku, linii začínejte u horního rtu vrásky uprostřed a malujte směrem ke stranám. U dolního rtu nakreslete konturu z jedné strany na druhou. Zásadní chyba, kterou ženy často dělají, je používání rtěnky v klasické vysunovací úpravě. S kolíkem, na který se rtěnka postupně obrousí, však v žádném případě nemůžete rty dobře nalíčit. Pokud chcete mít rty bez přetahování a nedotažených míst, nanášejte rtěnku nejprve na štěteček a teprve potom na rty. "Na popraskané rty je potom vhodnější použít lesk na rty než klasický rtěnku, upozorňují vizážisté.
Většina z nás má ale jeden z následujících tvarů rtů. Jak je líčit?
Malé rty: Základem je, že na horní peru nanášíme rtěnku o tón světlejší, než na spodní. Opticky ústa dál zvětšíme tím, že na horním rtu vykreslíme širší písmenko "M".
Úzké rty: Aby získali na objemu, je vhodné používat světlo červené, lila nebo růžové odstíny rtěnky. Přirozené kontury zahladíme korektorem tělové barvy a pak vykreslíme požadovaný tvar. Kontura by oční krém měla ležet těsně za přirozeným obrysem rtů.
Plné rty: Kdo je má, nemusí nic předstírat. I takové rty je ale nutné trochu korigovat. Nikdy je nelíčím rtěnkou s perletí nebo leskem, mohli by působit vyzývavě, i když to zrovna není žádoucí. Pokud je to možné, dáváme přednost spíše tmavším odstínem rtěnky s matným efektem. Kontura by měla být o odstín světlejší.
Užší horní ret: Horní peru můžeme zvýraznit tím, že jeho přirozenou konturu zakryjeme tělovým korektorem a pak vykreslíme žádaný tvar. Tak ho opticky zvětšíme. Při líčení platí, že na horní peru proti vráskám nanášíme také světlejší odstín rtěnky, o tón tmavší rtěnku pak na spodní peru a do koutků.
Obecně platí, že bychom plochu rtů neměli malovat samotným rtěnkou, ale použít štětec, kterým nabereme vždy jen trochu barvy a na rty ji nanášíme od středu ke krajům. Naše ústa pak vypadají přirozeněji. Po nanesení rtěnky stiskneme rty papírový ubrousek. Pokud se vám barva zdá málo intenzivní, zopakujeme vše ještě jednou a opět odstraníme přebytečný rtěnku ubrouskem. Nakonec rty přepudrujete, líčení vydrží déle!
Kromě korekce tvaru je také důležitý svěží a zdravý vzhled rtů. Nesmíme zapomínat, že na rtech máme vůbec nejjemnější kůži, která velmi trpí povětrnostními vlivy, dehydratací, je na nich vidět například i únava za celý den. Vzhled a tvar úst na nás prozradí povahu i náladu a samozřejmě věk. A tak, pokud se pravidelně staráme o pleť na tváři a nanášíme pleťové masky a vyhlazujeme vrásky kolem očí, měli bychom se pravidelně starat io ústa.
Alespoň jedenkrát týdně dopřejme rtům na noc masku ze silné vrstvy výživného nočního krému, vhodný je například mandlový nebo krém s obsahem norkového oleje, vždy by měli jeho součástí být i látky na vyhlazení vrásek.

Žádné komentáře:

Okomentovat