pondělí 4. srpna 2014

Tvarující spodní prádlo je hotová zdravotní katastrofa: Co všechno může způsobit?

Mnohé dámy ve snaze vypadat lépe používají formující spodní prádlo. Spanx, světoznámé tvarující kalhotky a spodní prádlo pro ženy, které chtějí mít štíhlejší bříško, boky a zadeček, jsou velmi oblíbené i ve světě celebrit. Na ulici bez nich nevyjde například Kim Kardashian, která říká, že tyto součásti oděvu jsou jejím nejlepším přítelem. Zmizí tak celulitida převislá pokožka, zpevní se vrstvy tuku - samozřejmě jen na oko ... Pro někoho lepší než dieta nebo pravidelné cvičení, ale pozor. Stahující spodní prádlo je skvělé na celulitidu, avšak odborníci varují, že stahující spodní prádlo může způsobit i nemálo zdravotních problémů! 



Stažení břicha, boků, zadečku, zda stehen není pro náš organismus přirozené, a proto může nadělat škodu, nejen estetický užitek. Dámy, které nosí tyto formující součásti oděvu ohrožují své orgány, které jsou nepřirozeně stlačené. Podle informací z deníku Daily Mail více odborníci - lékaři různých oborů, varují před používáním této spodního prádla.

Může způsobit reflux, pálení žáhy, nadýmání, plynatost, bolesti břicha, vředy, inkontinenci, infekce, problémy s dýcháním, hyperventilaci. Stahuje žaludek, střeva, celý trávicí trakt, a tím pádem ohrožuje jeho zdravou činnost. Jídlo se těžší přes tyto orgány pohybuje, hůře zpracovává a stahující kalhoty vytlačují kyseliny nahoru.

Kvůli silné kompresi tlačí i na močový měchýř, na druhé straně ženy, které toto prádlo nosí chodí méně často na WC, protože prádlo není jednoduché svlékat a následně oblékat zpět.
Samozřejmě, protože stahuje naše tělo ohrožuje i krevní oběh. Odborníci varují, že to může vést až ke vzniku krevních sraženin, křečových žil a otoků kotníků. K tomu přidejme zvýšené riziko infekcí a kvasinek a máme x důvodů, proč na takovou prádlo raději zapomenout. Pokud se už s ní neumíme rozloučit, používejme ji jen výjimečně. Rozhodně by se neměla nosit denně, ale ani dlouhý čas během jednoho dne.

Šetrnější je ovšem používat krémy na celulitidu.



Žádné komentáře:

Okomentovat