sobota 26. listopadu 2011

Víte, co všechno zvládne tužka na nehty?

Možná i vaše kosmetická taštička je plná tužek, které k naší kráse prostě patří, ale co všechno vám vědí zkrášlit? Oči určitě, rty také, možná i líčka, ale co tak nehty? Drogerie jsou plné tenkých nehtových zázraků, které ozdobí, pomohou i zahojí. Je však otázkou, zda jste jim už dali šanci ...
Proč tužka?Ptát se proč, je zřejmě zcela zbytečné. Tužka je skladná, praktická, snadno aplikovatelná a má řadu využití. V případě nehtů se určitě vyplatí, protože si nemusíte "špinit" prsty při krémování či olejování a poskytne vám i první pomoc, pokud se něco pokazí. Do pohotovostní kosmetické taštičky proto přihoďte pár tužkových vychytávek, které určitě oceníte.
Na nehtovou kůžičkuSuchá kůže, popraskané nehtové okraje či záděry, to jsou problémy zcela běžné. Výborně zabírají krémy a olejíčky, které kterými třeba tuto kůžičku pravidelně potírat, ale co během nabitého dne? Možnosti na masírování a potírání se snižují, a právě zde je čas na šikovnou tužku. V praktické podobě zásobíme ruky potřebnou výživou, vůbec si při tom nezamastíte prsty a aplikaci můžete opakovat tak často, jak je to nutné. Tomu se říká - praktické řešení.


Na bílé nehtyKdyž se na své nehty zadíváte během dne, odhalit můžete i další neplechu. Špína ukrytá pod vašimi drápy vůbec nevypadá dobře a celkem kazí dojem z vaší nehtové úpravy. Abyste si nemuseli pod nehty zacházet vším možným, co máte po ruce, opět se nabízejí šikovné tužky. Spojují ostrý hrot na uzávěru, kterými odstraníte nečistoty a do běla barevnou tuhu, kterou oživíte vrchní část vašich nehtů.
Na pokažený lakTužky mějte po ruce i při lakování nehtů, protože mohou pomoci hned dvojím způsobem. Pokud zajdete lakem dále, jak byste chtěli, úzká tužka napuštěná odlakovačem se postará o rychlou a snadnou opravu. Pokud se vám zase něco nepodaří už po nanesení laku, použijte korektor. Zakryje rýhu na čerstvě nalakovaném nehtu a vy se nemusíte obtěžovat s odlakovávaním a opětovným nanášením barvy.
Na efektNo a pro ty, které si rády hrají s nehtovými vzory, jsou zde i tužky na kreslení. Díky ostrému hrotu nanesete lak velmi přesně a vytvoříte i menší obrázky, písmenka či vzory. Takové tužky si oblíbili i profesionální manikérky, takže něco z jejich triků můžete vyzkoušet i sama doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat