středa 24. června 2015

Udeření bříško: Mohou těhulky potratit?

Pády se vyskytují u těhotných žen často. Příčinou jsou změny v těžišti těla, uvolnění kloubů a měkkých tkání. Všechny tyto vnitřní změny způsobují kolem 27 procent nehod, a to alespoň jednou v průběhu těhotenství. Bolest břicha po pádu může mít vážné následky, a je třeba okamžité lékařské vyšetření.
Kdy se miminku objeví ošklivé akné?
Načasování
V prvním trimestru těhotenství je děloha stále pořádně založena v pánvi, takže poškození plodu je méně pravděpodobné. Pády později v těhotenství mají vyšší potenciál poranění dělohy nebo plodu. Tupé poranění může poškodit i jiné části břicha, jako je děloha. Natržení tkání jater nebo sleziny může vyvolávat bolest břicha v jakékoliv fázi těhotenství.

Typy bolestí
Bolest břicha může být křečovitá nebo stabilní. Křečovité bolesti mohou znamenat předčasný porod. Silná bolest spojená s tlakem na břicho může znamenat i vnitřní krvácení a odtržení placenty od stěny dělohy.
Diagnóza
Každá těhotná žena, která má bolesti břicha po pádu by měla navštívit lékaře. Monitorování plodu může diagnostikovat přítomnost kontrakcí dělohy a sledovat zdraví plodu. Na ultrazvuku se musí zkontrolovat upevnění placenty. Až 50 procent všech žen s tupým poraněním břicha bude mít stahy dělohy, které obvykle odezní po zklidnění se a dostatečné hydrataci těla. Abnormální fetální otřes plodu může způsobit nebezpečí odtržení placenty.
Jak dlouho budete po porodu krvácet?
Komplikace
Odtržení placenty znamená přerušení průtoku krve k plodu. Přibližně 40 až 50 procent dětí, které to přežijí mají zdravotní komplikace. Odtržení placenty může také způsobit úmrtí plodu nebo i smrt matky. Předčasný porod po poranění břicha se vyskytuje v 5 až 15 procentech případů. Může způsobit řadu komplikací od dýchacích potíží po krvácení do mozku.

Žádné komentáře:

Okomentovat