sobota 7. září 2013

8 zeleninových chuťovek pro pleť

Nejlepší kamarádka v kuchyni? Jednoznačně zelenina! Chutná, sytí, uzdravuje, šetří naše křivky a také pomáhá ke kráse. Co víc byste ještě od ní chtěli? Nabízí opravdu dost a je na nás, abychom jí měli na talíři opravdu dostatek. Nejen kvůli zdraví, ale i kvůli kráse.

Oblíbené v kuchyni, ale stále více oblíbené iv kosmetice. Rajčata totiž chrání buňky před účinky času, a to doslova. Vysoký obsah antioxidantů bojuje proti volným radikálům, které způsobují viditelné stárnutí pleti. Z rajčat si snadno připravíte vodu i masku.
okurka
I když okurka se vám také může hodit více na čistící mléko chléb jako na pleť, neváhejte ji vyzkoušet jako kosmetickou přísadu. Šťáva z okurky je známým hydratačním zázrakem, který dodá pleti vodu, udrží ji v ní a viditelně osvěží. Začněte nejjednodušším receptem - plátky okurky položte na obličej a nechte působit.


Při přípravě oběda si bokem odložte i jeden brambor, který je v kruzích krásy také známý jako odmašťovač. Hodí se proto na pleť, která trpí zvýšenou činností mazových žláz a potřebuje přírodní pomoc. Brambor nakrájejte a položte na pleť, případně si z ní připravte masku.

Možná vás překvapíme, ale za jednu z nejúčinnějších prevence proti vráskám omlazovacích zelenin, je považována chřest. Skrývá se v ní velké množství vitamínu A, komplex béček i vysoká dávka Éčka. Nabitý obsah je tedy výsadou nejen pro pleť, ale i vlasy.
Ruku v ruce si spolu s chřestem kráčí i mrkev, známá jako lék pro lepší zrak. Kromě toho však díky protistárnoucí vitamínu A bojuje proti vráskám, které chce přece minimalizovat každá z nás.

Na chuť byste měli přijít i celeru, protože ten je má v kosmetika proti vráskám sobě celý komplex béček. Jak jsme zde již několikrát opakovali, pro naši pokožku jsou velmi významné, a to zejména pro zdravou a čistou pleť. Proti vyrážkám a podráždění tedy celer.

Žádné komentáře:

Okomentovat