pondělí 4. srpna 2014

Celulitida je údajně psychickým problémem

Pomerančová kůže, jak tomuto nepříjemnému jevu říkáme, trápí drtivou většinu žen, a dokonce i štíhlé dámy a modelky. Proto se z celulitidy stal skvělý byznys. Detoxikační čaje, léky, speciální diety, cviky, magické vyhřívací kalhoty, krémy, kartáče ... A to není ani zdaleka vše, co má být prý ověřeným lékem jak na celulitidu. Venezuelská psycholožka Martha Sanchez Navarro má na problematiku pomerančové kůže úplně jiný názor.



Celulitidou trpí většina žen, obchodníci z ní mají dobrý byznys
Tato odbornice na duši věří, že nevzhledný problém většiny žen nezpůsobuje nedostatek pohybu, nedobré stravování nebo špatný krevní oběh, ale traumata, které jsme prožili v dětství. Celulitida v pozdějším věku podle ní vzniká kvůli psychické zátěži organismu v dětství - příliš mnoho pravidel, velmi přísná výchova.
K jejímu názoru se přiklání i expert na přírodní krásu Alexander Berani, který říká: "Náš emocionální život rozhodně hraje důležitou roli při fyzických projevech našeho těla. Utajování pocitů může vést k většímu počtu vrásek ... "

Stres a emocionální napětí škodí našemu tělu
Kdybychom v sobě nedusili své negativní pocity měli bychom údajně nejen hezčí a hladší obličej, ale i jemnější stehna. Stres a emocionální napětí tedy škodí i našemu tělu a mohou nás udělat škaredšími, cituje těchto odborníků deník Daily Mail.

Jak se celulitidy zbavit? Jako u mnoha jiných problémech - vyrovnaným a spokojeným životem.

Žádné komentáře:

Okomentovat