středa 24. června 2015

Jaké děti se rodí anorektičky?

Mentální anorexie je typ poruchy příjmu potravy, která se týká diety nebo hladovění, aby nedošlo k přibývání na váze. Anorexie může být celoživotní, chronické onemocnění, ale může se také stát problémem v průběhu těhotenství.
Až 95 procent anorektiček jsou ženy. Podvýživa však nemůže zajistit zdravé těhotenství. Poruchy příjmu potravy jsou charakterizovány aktivním potlačováním dětský nábytek tělesné hmotnosti, což může mít nebezpečné následky pro nenarozené dítě.

Jako děti v děloze rostou, potřebují určité živiny, které jim pomohou rozvíjet se. Například, kyselina listová pomáhá vytvářet mozek a páteř, zatímco protein pomáhá rozmnožování buněk. Podvýživa může bránit správnému rozvoji mozku tím, že zpomaluje pohyb a propojení dětský nábytek z masivu neuronů v mozku. Podvýživa plodu byla spojena s nižším IQ a poruchami učení v pozdějším věku.

Je charakterizována hmotností nižší než dvě kila při narození. Nízká porodní váha může být i důsledkem předčasného porodu. Nízká porodní hmotnost dětí znamená vyšší riziko vážných zdravotních problémů, jako je například respirační syndrom, mozkové krvácení a srdeční vady. Nízká porodní hmotnost je také spojena s hypertenzí.

Potrat nastane při ztrátě plodu před 20. týdnem dětský dřevěný nábytek těhotenství a při narození mrtvého plodu. Těhotné ženy, které trpí anorexií mají zvýšené riziko obou situaci. U anorektických žen je výrazně větší pravděpodobnost, že budou mít více potratů, a to i poté, co se začnou úspěšně zotavovat z anorexie.

Špatná výživa a příjem kalorií, může mít několik vývojových účinků na dítě, které přetrvávají iv pozdějším životě. Například, děti matek, které trpí anorexií postele s úložným prostorem mají vyšší riziko vzniku cukrovky a srdečních chorob. Jsou také vystaveny zvýšenému riziku poruch učení a poruchám nálady, jakož i fyzickými poruchám, jako je dětská mozková obrna, problémům s játry a rozštěpu patra.

Žádné komentáře:

Okomentovat