neděle 25. března 2012

Nebezpečné procedury: Co musíme strpět pro krásu?

Svět zkrášlujících procedur neustále expanduje. Pokud se do něj dnes rozhodnete vstoupit, už zítra můžete vypadat o deset let mladší, štíhlejší, atraktivnější. Takto zaplacená krása má však rizika, z nichž běhají husí kůži po zádech. Přestože nemluvíme o vysokých procentech, někdy končí estetické zákroky hororem.
Dokonalé chodidla?Kdepak velký zadek nebo malá prsa. Stále více žen se nechává dobrovolně řezat kvůli vrásky komplexem z tvaru chodidel. Svůj podíl na popularitě takových estetických operací má navíc i diktát módy s nesmyslně úzkými a extra vysokými lodičkami. Už popis plastiky chodidel zní odstrašujícím a komplikovaně.
Na ženu čeká série zákroků, při kterých se do chodidel vpichují kolagenové výplně, osekávat se poslední články prstů nebo se kompletně operačně zužuje celé chodidlo. K nejčastějším komplikacím patří poškozené nervy, otoky as nimi nezbytně spojená chronická bolest nohou.
Co obětujete pro vyšší vzrůst?Máte komplexy pro svou nízkou postavu? Za čtyřicet tisíc dolarů vám chirurgové natáhnou kostru o dva a půl centimetru. To však není ta najodpudivejšia část. Postup spočívá v tom, že vám nejdříve zlomí kosti v nohách a následně na ně "přimontují" speciální zařízení, které pozvolna prodlužuje kosti.
Zákrok je zdlouhavý, bolestivý a mimořádně nebezpečný. Přesto se najde dost lidí, oční krém ochotných celé toto martyrium podstoupit. V asijských zemích s nižší průměrnou tělesnou výškou je klienty nejvíce. Japonci a Číňané se nechávají "prodloužit" io sedm-osm centimetrů.
Protetické zadekImplantáty zadků nejsou žádný vtip, ale seriózní metoda plastické chirurgie. Je v tom zajímavý paradox. Zatímco většina z nás dělá možné i nemožné, aby rozměry svého zadku redukovala nebo alespoň zpevnila kypré křivky, jiné neváhají zaplatit mastné peníze za umělé implantáty v těchto tělesných partiích.
Tím, že rána je tak blízko u konečníku a tedy při mikrobů, se přirozeně zvyšuje proti vráskám nebezpečí pooperační infekce. A ani po zhojení není ještě riziko zažehnáno. Jedná se o část těla, kterou namáháme každý den, takže bez nadsázky lze říci, že riskujete s každým jedním usednutí na židli.
Zdeformovaná tvář, ale bez vrásekInjekce, které slouží k modelování rtů, lící zda vyhlazování vrásek patří mezi ženami k nejžádanějším procedurám. Ani tyto zdánlivě nenáročné zásahy však nejsou zcela bez rizika. Rozhodli jste se o omlazení vstříknutím chemického koktejlu do obličeje? Efekt je pouze dočasný, ale najdete i výplňové injekce slibující dlouhodobý účinek. Věděli jste, že mohou vést až k trvalému poškození tkáně na tváři? Ve vzácných případech je deformita tak rozsáhlá, že je nutný operační zákrok.

Žádné komentáře:

Okomentovat