pátek 13. září 2013

Kdy může pleťová maska ​​i škodit?

Pleťové masky mají různé funkce: osvěžují, čistí, pročišťují a uvolňují. Jejich úkolem je udržovat naši kůži pěknou a svěží. Ale i zde platí, že mnoho dobrého škodí.
Pěnové masky zásobují nejvrchnější rohovinové vrstvy kůže vlhkostí. Pleť pak vypadá svěžejší. Jemná pěna na pokožce šumí a působí osvěživě. Je praktická, když máte tělové mléko naspěch. Pěna vsákne do kůže a netřeba ji splachovat. Pleťové masky jsou vhodné pro každý typ pleti.
Hydratační masky kůži nejen vyživují, ale zároveň se přičiňují o to, aby tělesná vlhkost vytvořená tělem déle vydržela. Hydratační masky nejsou vhodné pro velmi mastnou, nečistou pokožku, protože napomáhají ucpání pórů.

Suché masky zcela ztvrdnou a krátce celkem uzavřou pokožku. Vzniklé teplo zintenzivní prokrvení a urychlí látkovou výměnu. Takto se odpadní látky anti celulitidní krém rychle dostanou na povrch kůže. Tvrdnoucí masky by mohly dráždit okolí očí. Proto ho při nanášení masky vynecháme. Pokud máte na obličeji rozšířené cévky, suché masky nepoužívejte!
Gelové masky vyschnou na kůži do pevného filmu, který po stanoveném čase působení jednoduše stáhnete. Tento typ masek vyhlazuje, chladí, dezinfikuje. Jelikož kůži nevyživuje, zvláště vhodný je pro mastnou a nečistou pokožku. Mimořádná výhoda: při stažení anticelulitidní krém masky odstraníte zároveň drobné nečistoty a odumřelé šupinky kůže. I pro gelové masky platí to, co pro všechny pevné masky: při nanášení musíte citlivé části kolem očí nechat volné.

Žádné komentáře:

Okomentovat