pátek 13. září 2013

Co všechno se ukládá na naší tváři?

Pokožka obličeje je ze všech částí těla nejvíce vystavena vlivům okolí. Ať poletují ve vzduchu jakékoli znečišťující látky, všechny se zachycují v tukové filmu. Už dávno není tajemstvím, že mnohé z těchto částic jsou škodlivé, ale ne každá žena to ví.
Rovněž zbytky mejkapu, které se pravidelně neodstraňují, ucpávají póry.
Pokožka se znečišťuje i zevnitř. Ve dne v noci vylučuje pot, maz, močovinu, kyselinu mléčnou, vodu, minerální soli a tvoří rohovinové šupinky. Tato směs se intenzivní čistící mléko ukládá na naší tváři.
Čištění obličeje musí být nejen důkladné, ale i šetrné. Tvář si čistíme dvakrát denně, ráno a večer. Optimální čištění byste si měli určit dle vašeho typu pokožky.

Při suché a citlivé pokožce se doporučuje používat čistící mléko. Odstraňuje nečistotu beze zbytku a šetrně. Nakonec spláchnete tekutou emulzi čistou vlažnou vodou. Různé přípravky, zejména s obsahem tuku se však nedají odstranit jen vodou. V takovém případě sáhněte po čistící mléko pleťové vodě. Neměla by obsahovat alkohol, abyste si pokožku ještě víc nevysušily.
Mastnou pokožku nejlépe vyčistíme syndety, které lze dostat v pevné krémové a tekuté podobě. Syndety jsou synteticky vyrobené prostředky na čištění pleti, které na rozdíl od běžného mýdla nejsou alkalické. Čisticí přípravek spláchnete čistou vodou. Večer vlažnou, ráno studenou.
Pro smíšenou pokožku je nejvhodnější čistící želé a prevence proti vráskám hodně vody. Želé připomíná čistící krém, ale obsahuje více aktivních čistících látek tenzidů.
Bezproblémovou normální pokožku můžete čistit mýdlem. Mýdlo je alkalické a ve spojení s tvrdou vodou vytváří na kůži vrstvu vápníku. Proto je důležité spláchnout ji velkým množství vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat