pondělí 4. srpna 2014

Nejdřív sport, pak ostatní! Tak se bojuje s celulitidou

Jen masáží se vám nad celulitidou nepodaří zvítězit. Jak na celulitidu?



Kdo chce zabojovat s celulitidou, musí sportovat. Tečka! Všechny další snahy mají jen poloviční účinnost, pokud se nerozhodnete pro sport. A není řeč o chození po schodům namísto vození se ve výtahu, ani o příjemné procházce parkem. Musíte bojovat intenzivním a zejména pravidelným tréninkem. Čím intenzivnější trénink, tím lépe. Co pomůže? Silový trénink tři až čtyřikrát týdně, plus kardio trénink, v létě jsou ideální aktivity na čerstvém vzduchu jako běh, brusle či kolo.

Zvětšené tukové buňky, které se pod nepěkně vypadající kůži podepisují, musí zmizet. A aby zmizely natrvalo, je třeba se zaměřit kromě sportu i na zdravou stravu. To znamená množství ovoce a zeleniny, které obsahují vysoký podíl vitamínů a antioxidantů. Například chřest, brambory či okurky pomáhají při odvodňování organismu, čímž napínají kůži. K tomu ještě kvalitní bílkoviny ve formě libového masa, mléčných výrobků a luštěnin. Ty podpoří růst svalové hmoty. Cukr a sůl byste měli používat velmi opatrně, hodně soli v potravinách a následně v těle zadržuje vodu v tkáních. Cukr se zase bez dostatečné fyzické aktivity okamžitě přemění na tuk.

Pokud splníte předešlé dvě podmínky můžete vašemu tělu pomoci i účinnou masáží jak se celulitidy zbavit. Pokud již máte celulitidu vyšších stupňů a vaše kůže vypadá opravdu nepěkně, taková masáž velmi nepomůže. Samomasáži se věnujte každý den alespoň patnáct minut. Před masáží na kůži aplikujte krém proti celulitidě. Začněte od chodidel směrem ke kolenům, následně masírujte stehna krouživými pomalými pohyby, tlak můžete zvýšit při masáži hýždí a stehen. Nejdříve promasírujte jednu nohu, až pak začněte s druhou.

Žádné komentáře:

Okomentovat