pondělí 17. února 2014

Chcete mít pleť bez akné?

Ani vy si místy nevíte rady s rychle se mastící a aknózní pletí , i když váš věk už troufale překročil dvacítku ? Možná se vám následkem hormonálních změn samovolně upraví , možná si počkáte ještě pár rockem a možná to tak bude navždy . Většina žen musí věnovat zvýšenou péči určité části svého těla a porovnává se s ostatními, která je na tom "horší " či " lepší " . Toto pochybení nikdy nedělejte .

Standardy a doporučení přítelkyň , které se týkají vašeho vzhledu a kosmetiky, berte vždy tak trochu s rezervou. Co vám může zaúčinkovat , to může i absolutně nemusí někomu jinému . Ušetříte si zklamání a neustále stres a hořekování nad tím, co vám příroda nadělila a kde se lakomý uskromnila . Jednoduše si musíte si dopomoci samy. Jak?
O problematickou pokožku se musíte starat pravidelně , důkladně a do hloubky . Jelikož máte póry rozšířené a zanášejí se častěji , s větší periodicitou jejich oční krém proti vráskám třeba i čistit, aby se nezapalovali do vyrážky.
Nepřehánějte to s drhnutím , pleť si musí zachovávat i vlastní pH hodnotu a často se umí regenerovat i sama , ale občas jí třeba pomoci .
Mechanický výběr kosmetiky určené pro mastnou pleť však nemusí znamenat správnou volbu . Dívejte se spíše na složení , poraďte se v lékárně a nenáročnější regenerační masky připravujte i samy.
Vhodné jsou složky, které jak na celulitidu utlumí přehnanou produkci mazu v pokožce a stáhnou rozšířené póry , ale zároveň nevysušují . Známí pomocníci jsou výtažky z aloe vera, čajovníku , zeleného jílu, sirné složky a několik vitaminy ( zejména betakaroten měnící se na A , ale i E či C) .

Mnoho žen již od pubertálních dob dělá chybu, že mastnou pleť příliš vysušuje nevhodnými přípravky a způsobuje tak jo-jo efekt její maziva.
Úplné stop byste měli dát alkoholu a glycerinu v kosmetice . V prvním pádu ji sice okamžitě vysuší a stáhnou póry , takže máme pocit svěžesti , hloubkového pročištění a citelného vypnutí, ale takový extrémní zásah do jejích struktur způsobí jen další, ještě výraznější promašťování a jak se zbavit celulitidy neustále se navracející proces.
I aknózní tvář třeba hydratovat . Její alfou a omegou jsou - hloubkové čištění , odstraňování odumřelých vrstev ( peelingem ) , uklidňování a regenerace , vyživování a hydratace .

Žádné komentáře:

Okomentovat