pondělí 17. února 2014

Přírodní oleje pro krásnou pleť

Mít krásnou a zdravou pokožku je snem snad každé ženy . Dnes máme k dispozici stovky ba tisíce různých krémů, gelů , sér a jiných kosmetických zázraků , které nám slibují, že při jejich používání bude naše pokožka vypadat mladistvě , krásné a zdravě . Ale často jsou to bohužel jen slova a vyhozené peníze, protože účinky se jaksi nedostavují .

I proto mnohé ženy začínají opět objevovat kouzlo a sílu čisté přírody a namísto drahých luxusních krémů a gelů sahají po přírodních olejích .
Tajemství krásy ukryté v přírodních olejích
Přírodní oleje představují výborný způsob péče o pokožku . Díky přírodnímu původu jsou látky obsažené v těchto olejích lépe vstřebávány naší pokožkou a nezatěžují ji přidanými syntetickými , konzervačními či jinými potenciálně škodlivými látkami. Kdysi byly přírodní oleje hlavním " kosmetickým přípravkem " pro ženy .

Přírodních olejů existuje množství druhů . Každý přírodní olej má trochu jiné účinky na pokožku a podle toho je dobré si vybírat. Některé přírodní oleje jsou zase vhodné pro všechny typy pleti . Představme si alespoň pár hlavních a nejoblíbenějších olejů pro krásu .

Pokud hledáte všestranný olej, který využijete nejen pro pěknou pokožku, ale i na vlasy a také v kuchyni, kokosový olej může být tou správnou odpovědí . Jde o přírodní olej získávaný mechanickým zpracováním kokosové dužiny . Tento cenný přírodní produkt má tuhou konzistenci při teplotě do 25 ° C , pak se mění na tekutý . Má hydratační a regenerační účinky , dokonce chrání pokožku před slunečním zářením av zimě zase před mrazem . Prospěje vlasům, které vyživí a zregeneruje , může také pomoci proti vypadávání vlasů .

Z jader šipek růže vrásčité se získává cenný šípkový olej. Má nažloutlou barvu a je dost hutný, takže se může ředit jinými přírodními oleji ( například mandlovým ) . Šípkový olej by se měl stát součástí péče o pokožku každé ženy, která si chce udržet mladistvý vzhled pleti a netouží po vráskách . Tento olej nejenže brání stárnutí pokožky, ale je také vynikající na jizvy . Pokud chcete vidět výsledky , je třeba jej používat pravidelně každý den a doporučuje se sáhnout po čistém přírodním šípkovém oleji lisovaném za studena , aby v něm byly přítomny všechny účinné látky.

Dalším pokladem pro krásu je jojobový olej . Tento cenný přírodní olej hydratuje a chrání pokožku . Je vhodný na citlivou i suchou pleť , jejíž vrací vlhkost a regeneruje ji. Také se dá využít k péči o suché a poškozené vlasy .

Žádné komentáře:

Okomentovat