středa 16. července 2014

Zkuste to na mokré! "WET LOOK"

Pokud se strhne letní bouřka a vy zmoknete, asi nejste zcela nadšená. Vlhké vlasy zlikvidovali účes, možná máte i rozteklý make-up. Ale co tak udělat to celé dobrovolně. 

Mokrý vzhled se nosí ve vlasech a hydratovaná přirozenost v líčení. 
Co konkrétně máme na mysli? Nuže, takzvaný mokrý trend úpravy. Ten se totiž právě v létě 2014 stal z jedním povšimnutiahodných trendů na molech světových značek a našel si cestu i do beauty kampaní. Pokud se nebojíte experimentů, zkuste jej na vlastní kůži alespoň jednou. 




VLASY 
Pro dosažení efektu vlhkých či mokrých vlasů můžete využít konkrétní stylingové pěny nebo gely. Fixovat je vhodné přímo po umytí. Nejprve vlasy klasickým způsobem umyjte a pak jemně prosušte ručníkem. Aplikujte stylingovou pěnu a pro ležérní look vlasy pročešte jen prsty. Nejjednodušší cesta je začesať je dozadu, můžete však zvolit i cestičku, případně si kadeře přehodit stranou. 
Gel můžete jemně přesušit. Mokrý vzhled zůstane v jednotlivých pramenech zachován. Lak v tomto případě vynechte, vlasy by v první řadě měli působit přirozeně a pohyblivě. Pokud máte zvlněné vlasy, vyzkoušejte například krém pro tvarování vln, který vlasy vyhladí, dodá jim hydratovaný vzhled. Presprejujte ještě leskem bez tužení. 


TVÁŘ 
I líčení může obsahovat prvky jakoby lesknoucí se, přímo mokré pokožky. Dosáhnete ho například pomocí vhodných líčidel na oči. Třpytivý stín v modrých tónech bude připomínat mořskou hladinu. Můžete však zkusit i vizážistický trik - krémové stíny, které budete fixovat leskem na rty. 
Pleť by měla být především hydratovaná a působit svěže. Nezatěžujte ji zbytečnými vrstvami krycího krému či pudru. Pokud, tak potom využijte rozjasňující. Mnohem ideálnější je však použít různé hydratační báze, krémy nebo emulze - na trhu jsou v nabídce od různých značek. Rozjasněnou pleť vám pomůže dosáhnout například i výživný olej na obličej. 
Při rtech opět funguje lesk. Aby vynikla přirozenost mokrého vzhledu, volte tělové tóny barev na rty a spíše dbejte na samotný lesk. 


JAK SE OBLÉCI DO MOKRÉHO "LOOKU" 
Vlhké jakoby čerstvě ze sprchy umyté vlasy dokáží ozvláštnit například outfit na večerní letní párty, ale i trendový mejdan v nočním klubu. Samozřejmě, kombinovat mokrý vzhled vlasů s nějakým elegantním dámským kostýmům, nebude asi ta správná cesta. Spíše jde o dvě verze - buď se pokuste o ležérnost, nebo svůdnost. V prvním případě to mohou být například džínové šortky, tenisky a volné bavlněné tričko. V tom druhém klidně i elastické minišaty, které doplníte pár náramky a jednoduchými lodičkami na vyšším podpatku.

Žádné komentáře:

Okomentovat