pondělí 4. srpna 2014

7 kosmetických prohřešků, kterých se všechny dopouštíme: Pozor na ně

Kritiku žen, které se dopouštějí prohřešků vůči kráse, si častokrát velmi užíváme. Špetka zlomyslnosti nám dává prostor i na vlastní pochybení, které dělávám možná častěji, jak jsme to ochotny připustit. Stránka femalefirst.co.uk shrnula sedm nejčastějších beauty hříchů, z nichž se alespoň jednoho dopustila každá z nás.



1. Zničené vlasy
Problém nastává zejména v letních měsících. Vlivem kombinace ostrého slunce s častým koupáním ať už v moři, nebo na koupalištích, je jejich povrch zcela zničen. Kvůli tomu vypadají jako zježené, neupravené a už z daleka křičí o pomoc v podobě nějakého kvalitního kondicionéru. Bohužel takovým chybám se nedokážeme vždy vyhnout, protože to není vždy jen v našich rukách.

2. Špatně vykreslené obočí a příliš přemalované oči
Někdy to vypadá až komicky. Zřejmě kvůli spěchu si tužkou na obočí naneseme na obličej takové linky, které vůbec neodpovídají našim proporcím. Ne jednou zajdeme i mimo obočí a kvůli tomu naše líčení působí ještě nepřirozeněji.

3. Nerovné falešné opálení
Tuto chybu nejčastěji děláme při nanášení samoopalovacích krémů. Zapomeneme být důsledné a tak nám na některých částech pokožky vznikají nepěkné fleky. Stejně si zapomínáme mýt ruce po jejich aplikaci a tak nám na dlaních zůstává nepěkné zbarvení pleti.

4. Rozmazaný rtěnku a bulky z lesků na rty
Horké počasí, ale i nekvalitnější výrobek, který již po prvním občerstvení se jídlem nebo pitím ztrácí své vlastnosti a rozmaže se vám kolem úst. Hotová katastrofa, na kterou bychom nejraději zapomněli. A k tomu ještě i vytváření se bulek a povlaku z lesků, které někdy nedrží tak, jak by měly.

5. Špatně rozetřený podkladový krém
Nebo také jeho nesprávné sladění s makeupem. Kvůli tomu se jednotlivé vrstvy špatně překryjí a na tváři vám zůstávají nepěkné kontury. Namísto překrytí některých problémů je tak jen zvýrazníte. Občas takové nesprávné líčení vynikne jen na fotografiích. Takže i před nějakou důležitou událostí si dejte o to víc záležet na správné úpravě.


6. Neustále vytlačování vyrážek
Zas a znova, děláme to dokola. A když se jich nesnažíme zbavit takovýmto netrpělivým způsobem, pak nanášíme krém na vyrážky namísto korektoru. Ten však pod makeupem více vidět a vytváří nehezkou vrstvičku. Hádejte, kde pak padne první pohled ostatních lidí!

7. Příliš často si myjeme vlasy
Protože si nenecháme vysvětlit, že to našim vlasům nepomáhá, ale ve skutečnosti škodí. Příliš mnoho chemie ničí jejich povrch a kvůli tomu jsou jemnější a rychleji se lámou, ale i mastí. Pokud se už nevíte tohoto zlozvyku zbavit, opláchněte si je v některé dny jen čistou vodou bez použití šamponu.


Žádné komentáře:

Okomentovat