středa 24. června 2015

Souhlasíte s jeho názory na výchovu dětí?

Důležité je společné bydlení. Zda se znáte krátce, nebo jste spolu v jednom bytě již několik let. Společné soužití má velký vliv na to, jak budete vědět zvládnout vaše děťátko.
Víte, co to všechno obnáší?
Od mámy, od sestry nebo od kamarádky? Hodně jste si přečetli v časopisech, dozvěděli se z médií, ale stále to nemáte odzkoušené na vlastní kůži. U druhých jste viděli celkovou péči, ale budete na miminko pouze vy a manžel, když se narodí. Jste hysterka, nebo zvládáte věci s dětská postel přehledem a chladnou hlavou? Starali jste se někdy o dítě alespoň dva dny v jednom kuse?
Jak vycházíte s rodiči vašeho partnera? Znáte se dobře? Nebo ještě jste neměli tu možnost, neboť žvýkají v zahraničí? Rodičovská nebo svokrovská pomoc s dítětem se vždy sejde. I proto je důležité mít dobré vztahy s oběma stranami. Když se nebude moci o dítě postarat jedna, vždy tu máte ještě další možnost. Jde ze starších, zkušenějších lidí, kteří vychovali již několik dětí. I podle jejich vztahu k manželovi budete vědět, jak se bude možná váš muž chovat ke svým potomkům.
Máte dostatek soukromí?
Bydlíte sami, nebo ještě s dětské matrace někým? Pokud jste pouze "na návštěvě" a nemáte vlastní byt, situace je složitější. Spočítali jste si vše, na co utrácíte peníze teď? Přidejte k tomu ještě finanční nároky na dítě. Stále vám to vychází aniž abyste zadlužily?

Těší se vůbec váš partner na potomka? Bude šťastným otcem? Můžete to pozorovat na jeho chování? Těší se na kamarády, kteří k vám mají dojít i s dětmi? Nemá problém, když hlídáte doma kamarádčiných syna? Pouze takovýmto jednoduchým testem můžete zjistit, jak na tom jste. Je on ten pravý muž, se kterým chcete dítě?
Máte podobné názory na výchovu dětí s manželem? Vymezit si stále pole působnosti nebo necháte někdy něco na něj a on zase pak na vás? Pokud máte dětská postel s úložným prostorem doma třenice, bude to s malým miminkem těžší. Pokud máte na spoustu věcí společný názor a ve vztahu vládě souhra, je to štěstí.
S děťátkem přichází velká změna
Musíte být připravena spousta věcí hodit za hlavu, nechat i práci. Není to snadné, pokud ji velmi milujete. Zažili jste s partnerem někdy krizové období? Jak reagoval? Skoro jste se rozešli? Děťátko vám připraví ještě mnoho takových chvil. Musíte se s tím umět vypořádat.

Žádné komentáře:

Okomentovat