středa 24. června 2015

Kdy se objeví krvácení před porodem?

Krvácení během 9. měsíce těhotenství může být způsobeno různými příčinami. Může jít o potenciálně život ohrožující stav, který vyžaduje okamžitou lékařskou péči. Kdy se už začít strachovat o život matky a dítěte?
Ubližují miminku sladkosti v těhotenství?

Ke konci těhotenství se může objevit patrová postel trochu krve. Důvodem je práce děložního čípku. Jde o znamení, že se blíží porod, zhruba do tří týdnů od krvavého výtoku. Problémem může být i placenta. Vyvíjí se v děloze během těhotenství a poskytuje výživu plodu prostřednictvím pupeční šňůry. Odtržení placenty vede k vaginálnímu krvácení.
Dalšími příznaky je bolest břicha, zad a kontrakce. K odtržení placenty může dojít z poranění břicha v důsledku pádu, dopravní nehody nebo fyzické zátěže. Diagnóza se potvrdí ultrazvukem. Jde o potenciálně vážný stav, který může zbavit dítě dětská patrová postel kyslíku a živin a může způsobit těžké krvácení u matky.

Ve vzácných případech se objeví i natržení stěny dělohy, známé jako ruptura dělohy, což je také příčinou krvácení z pochvy v pozdním stadiu těhotenství. Běžné příznaky zahrnují bolesti břicha, abnormality srdeční frekvence dítěte. Diagnóza se musí udělat rychle, aby se provedla operační korekce.
Tajemné věci, které vidí jen miminka!

Krvácení, které nesouvisí s těhotenstvím
Krvácení pozdě v těhotenství může být v důsledku faktorů, které nesouvisí s těhotenstvím. Příčinami bývá infekce pochvy, děložního čípku a konečníku. Infekcí dětské patrové postele rozumíme genitální bradavice a herpes, některá kožní onemocnění a vznik prekancerózních a nádorových kožních lézí, pokud se podráždí. I hemoroidy jsou běžné v průběhu těhotenství a mohou snadno krvácet. Pokud se u vás objeví krvácení z pochvy na konci těhotenství, je důležité být okamžitě sledována lékařem, aby zjistit zdroj krvácení a navrhl vhodnou léčbu.

1 komentář: